Op 26 mei 1949 (Hemelvaartsdag) heb ik van mijn ouders de naam Maria, Aleida, Bernardina mee gekregen en mijn achternaam van mijn vader Hartjes. Sinds 1999 getrouwd met Charles Vrugt. Uit mijn eerste huwelijk heb ik twee prachtige kinderen gekregen en schoonkinderen. Ik ben een trotse oma van drie kleinkinderen, Sem van 11, Noor van 9 en Rahim van 2 jaar.

Als kind was ik zeer gevoelig en had ik voorspellende dromen en gevoelens, helaas werd dat in die tijd niet gezien en gehoord. Ik kreeg te horen ga maar buiten spelen en bemoei je daar niet mee! Pas veel later begreep ik, dat ik veel pijntjes en pijnen van anderen tot mij heb genomen. Mijn leven is mijn leerschool, ik ben mij er altijd bewust van geweest dat ik werd beschermd en begeleidt in het leven en nog steeds. Ik heb mij altijd aangetrokken gevoeld wat betreft de mystieke kant van het leven en de symbolieken. Ik was en ben nog steeds zeer creatief, ook heb ik jaren lang gesport, dat bleek achteraf goed te zijn geweest om mezelf te aarden en mijn weg te vinden in het leven. Ik heb jaren in een koor gezongen, geschilderd, getekend en piano gespeeld. Dit alles nam ik tot mij alsof ik mij dit alles kon herinneren vanuit vorige levens.

In 1996 is bij mij de grote ommekeer gekomen, ik kon er niet langer omheen, om mijn Paranormale gaven en Spiritualiteit nog langer te onderdrukken. Ik werd als het ware wakker geschud! Wat ik wilde was mijn hart volgen en iets betekenen voor mijn medemens.
Een mensenmens ben ik altijd geweest, zo stond ik altijd klaar om iemand te helpen.

Ik ontmoetten in 1996 mijn huidige man Charles en samen hebben wij in 1999 Spiritueel Centrum “Mahatma” opgericht, dit jaar bestaan wij 15 jaar. In 2009, ik was 60 jaar, wilde ik een verdieping in mijn ‘zijn’ en via de ene google site en de andere, kwam ik bij ‘De Gouden Bloem’ terecht, waar ik een kennismakingsmiddag heb meegemaakt. Het gedachtegoed van Zohra Noach sprak mij erg aan, zo besloot ik om te beginnen met de opleiding voor Hulpverlening vanuit Psychosofia. Vanaf 2009 ben ik lid van de VGP.
De verbinding die ik altijd al heb gehad met mijn Hoger Zelf werd verstevigd en wat ik onbewust bekwaam deed, werd en doe ik nu bewust bekwaam. Ik ben nu Spirituele therapeut voor hulpverlening vanuit Psychosofia, daarnaast geef ik vele cursussen en workshops, ook geef ik de Module I ‘Het Twaalfvoudig Pad’ en Module II ‘Energetisch Genezen’ vanuit Psychosofia. Ik ben RING geregistreerd en nog lang niet klaar met mijn mooie werk wat ik mag uitdragen.
Zie onze website voor meerdere informatie: www.spiritueelcentrummahatma.nl
Vanuit mijn hart in verbinding met jouw hart, Maria Hartjes